Stor brand i Storsten – misstänkt mordbrand

Uppdaterad
Publicerad

En stor brand rasade under söndagen i Storsten utanför Borlänge. En lada och ett boningshus har brunnit ner och polisen rubriceras händelserna som mordbrand.

Larmet om att en lada var övertänd i Storsten söder om Ornäs kom strax innan klockan elva på söndagsförmiddagen. Branden spred sig snabbt till ett intilliggande boningshus och enligt polisen kommer varken ladan eller huset att kunna räddas.

– Vi rubriceras det här som mordbrand eftersom vi inte vet hur den uppkom, säger Johan Wennström, vakthavande befäl vid dalapolisen.

Huset som har brunnit ner fungerar som bostadshus men ingen person som bor där har skadats.

– Nej, de var ute ur huset när vi kom. Men en av brandmännen brände sig lite på händerna, dock inget allvarligt, säger Nichlas Armgren, räddningsledare.

Hur fortsätter ni arbetet nu?

– Vi låter elden brinna ut av sig själv under kontrollerade former, säger Armgren.

När räddningstjänsten arbetat klart på platsen kommer polisen spärra av området.

Trafikverket meddelade vid 11:17 att väg 807 är helt avstängd i samband med släckningsarbetet. Vägen är avstängd från rondellen i Torsång till Dalsjö GK.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.