• Viktigt meddelande:

    Viktigt meddelande till allmänheten i Östersund i Jämtlands län. Det brinner i en byggnad med kraftig rökutveckling till följd. Räddningsledaren uppmanar alla i området att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation. För mer information lyssna på Sveriges Radio P4 Jämtland.

Foto: SVT

Dubbelt så dyrt med landningsplatser

Uppdaterad
Publicerad

Landstingets kostnader för att bygga landningsplatser för ambulanshelikoptern vid lasarettet i Falun och Mora blir dubbelt så dyrt än vad landstingsledningen tidigare trott.

Nu står det klart att kostnaderna för helikopterlandningsplatserna i Falun och Mora för ambulanshelikoptern blir dyrare än vad som tidigare uppskattats av landstingsledningen. Kostnaderna kommer att hamna på runt 73 miljoner kronor, vilket är dubbelt så dyrt mot vad landstingsledningen tidigare trott.

Blir du bekymrad över att den kostar så mycket mer?

– Nej, egentligen inte. Den här investeringen är i högsta grad nödvändig  och den har varit planerad under lång tid, säger landstingsrådet Gunnar Barke (S).

Men oppsitionens Clas Jacobsson (M) håller inte med.

– Om de tittade framåt i tiden så skulle de se att det här är en gökunge som tränger ut annan mycket viktig vård för dalfolket. Vi ska inte ha en ambulanshelikopter just nu, säger han.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.