Måsen landar i Stjärnsund

Uppdaterad
Publicerad

Olycklig kärlek och livets stora frågor är i centrum när ridån går upp för årets version av Dalateaterns sommarteater.

Stjärnsunds herrgård i södra Dalarna förvandlas till ett ryskt lantgods när Dalateatern om en vecka har premiär på Anton Tjechovs drama Måsen.

Fyra spelplatser

Det blir en föreställning om  bland annat  obesvarad  kärlek där publiken får vandra mellan fyra olika spelplatser, två ute och två i herrgårdens smedja. Tolv föreställningar blir det under juni månad.

Anton Tjechov skrev Måsen 1896 och  är en av hans mest spelade pjäser. Den handlar förutom om kärlek om existentiell ångest och drömmar som går i krasch.

Ta tag i sina drömmar

Pjäsen har en del att säga även 2015 säger Susanne Hellström som spalar Arkadina:

– Man kan få syn saker i sitt eget liv när man i dramat ser hur andra har det. Då kan man tänka, oj! jag ska nog göra något bättre av mitt liv, säger Susanne Hellström.

 Regissören Patrik Pettersson menar att ett av Tjechovs budskap är en uppmuntran att man ska ta tag i sitt liv och sina drömmar och leva livet som man verkligen vill.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.