Foto: Magnus Liam Karlsson /SVT

Nytt program för vanliga människor

Uppdaterad
Publicerad

På tisdagkvällen drar SVT:s nya program ”Mitt Sverige” igång. Nio avsnitt som tar tempen på vårt land i förändring.

I programmet är olika människors egna berättelser i fokus, utan kommentarer från politiker och proffstyckare. Senare i programserien besöks bland annat Skattungbyn i Orsa där bostadsbristen lösts på ett speciellt sätt.

Vad driver unga män till ilska, hat och våld? I det första ”Mitt Sverige” får vi följa med på fotbollsmatch – så kallad högriskmatch – mellan AIK och IFK Göteborg. Vi möter också Tobias som tidigare varit aktiv nazist, men som nu reser runt i Sverige och berättar om hur han förändrats.

– Att träffa en före detta nazist är nog det svåraste mötet jag varit med om, jag har aldrig träffat någon som valt en så extrem väg. Men jag vill förstå och lära känna, vara nyfiken på riktigt och inte döma i förväg, säger Ylva Hällen.

I program två möter vi människor som tar vid när samhället inte räcker till. Till exempel Rebecka som lägger en stor del av sin tid på att hjälpa ensamkommande flyktingbarn.

Programledare: Ylva Hällen och Stephan Wilson Yüceyatak.

Mitt Sverige: Tisdag 26 januari kl 20.00 i SVT2

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.