Foto: Anton Ryvang

Publiksuccé för Peace & Love

Uppdaterad
Publicerad

Enligt arrangörerna landade besökssiffran som mest på 10.000 besökare på lördagen.

Årets Peace & Love blev en lugn tillställning med fler besökare än 2014 års festival.

Årets festival besöktes på torsdagen av ungefär 6.000 på torsdagen och på fredagen hade sifftran ökat till 8.000 på fredagen för att på lördagen öka ännu mer till 10.000 besökare och arrangörerna är nöjda.

Dalarna – Peace & Love

– Vi är lyckliga, det var en fin festival och det märktes att Borlängeborna ville ha den tillbaka, säger Carola Broberg, festivalens artistansvariga.

Även polisen i Dalarna tycker att festivalen har varit lugn. På lördagskvällen var det sex fyllerister som fick omhändertas, några anmälningar om misshandel och en anmälan om sexuellt ofredande.

– Det har varit en jättelugn festival, fortsätter hon.

Hur kan det vara så när samtidigt publiken är större i år än ifjol?

– Jag tror att vi har en äldre publik i år och Borlänge har saknat sitt Peace & Love, så det är kanske en del av svaret, säger Carola Broberg som också menar att festivalen kommer att gå runt, men några mer exakta siffror på totalnotan är ännu inte klara.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Dalarna – Peace & Love

Mer i ämnet