Den 12 april får SVT:s regionala nyheter nya titlar och sändningstider. Foto: TT/SVT

Så ser du SVT Dalarna

Uppdaterad
Publicerad

Gävledala blev i april SVT Nyheter Dalarna och SVT Nyheter Gävleborg – med mer nyheter från länet, men på nya tider.

På morgonen får Dalarna egna nyhetssändningar med start 07:10. Och på kvällen kommer samtliga sändningar, inte bara en, att ge dig nyheter från vårt län.

Nya tider

Men vi flyttar runt lite i tablån. De nya tiderna att hålla ordning på är 18:30 och 19:55, dessutom dyker vi upp i Aktuellt 21:46 måndag-torsdag, samt 21:25 på fredagar.

För de flesta tittare innebär inte det här några tekniska förändringar utan de regionala nyhetsprogrammen kommer som vanligt men på nya-, och fler sändningstider.

Fråga din distributör

För vissa kan det behövas en aktiv kanalsökning för att få in rätt program eftersom det kommer att hamna på en ny frekvens. Här hittar du mer information om vilken kanal vårt program finns.

Om det skulle bli några problem kan tittarna höra av sig till sin distributör eller fastighetsägare och det kan ta några dagar innan rätt program kommer i tv-rutan.

Mer information: För dig som har kabel-TV och IPTV

Mer information: För dig som har satellit-TV

För tittare som har egen antenn kan den behövas riktas om mot en annan sändarmast för att rätt program ska dyka upp i TV-rutan.

Mer information: För dig som har egen antenn

Därför gör SVT en förändring

SVT:s nuvarande nyhetsorganisation bygger på en struktur som är flera decennier gammal. Under den tiden har såväl Sveriges demografi som mediesamhället genomgått enorma förändringar. Det behöver vi anpassa oss till.

SVT utökar sin nyhetsbevakning och går från 19 till 21 regionala nyhetsprogram. De heter SVT Nyheter...och ett geografisk namn.

Karta:  Så här är SVT:s regionalindelning, kommun för kommun

Du har väl inte missat att du kan följa oss på sociala medier?

Klicka på länkarna för att hitta dina Dalanyheter på Facebook, Twitter och Instagram.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.