Mora jublar efter SM-guldet. Foto: Bildbyrån

Så ska guldhjältarna firas

Uppdaterad
Publicerad

På söndagen inleds guldfirandet hemma i Mora efter lördagens SM-guld.

Dalarna fick både herr- och damguldet i innebandy på lördagen. Medan Falun planerar att fira på måndagen, så börjar Kais Moras firande redan på söndagen. När bussen med spelarna kommer hem till Mora hyllas spelarna vid Unihoc Arena omkring 16.30-tiden.

Därefter kommer det att bli en hyllningsceremoni under första periodpausen av söndagens herrkvalmatch i Unihoc Arena.

KAIS Mora

En tredje, officiell hylllning kommer att ske på måndag i Tingshusparken klockan 18, då Mora kommun tillsammans med Roger Zakrisson håller i det hela.

Faluns kommun bjuder till firande på Stora torget på måndag klockan 17. Till firandet, som hyllar guldspelarnas hemkomst, har bandet Me The Tiger lejts in att spela. Kommunfullmäktiges ordförande Karl-Erik Pettersson håller ett högtidstal. Då kan även supportrarna få chans att träffa guldspelarna och få autografer och ta bilder, lovar kommunen på sin hemsida.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

KAIS Mora

Mer i ämnet