Siktar mot tredje raka guldet

Uppdaterad
Publicerad

På lördag har innebandylaget IBF Falun chans att ta sitt tredje raka SM-guld i mötet med Linköping i Globen.

Anledningen till att Falun tagit sig till sin tredje raka VM-final är enkel enligt forwarden Rasmus Enström.

– Alla älskar att vinna i vårt lag och vi är aldrig nöjda. Det är därför vi är i vår tredje raka SM-final.

Lagkamraten Alexander Galante Carlström tror att det är viktigt av flera anledningar att laget är i final för tredje gången.

– Det betyder otroligt mycket, både för oss som spelare, laget och staden tror jag. Det är alltid roligt med framgångar och vara i final är det största man kan vara inom innebandy. Vid de två tidigare finalerna är det just Alexander Galante Carlström som har avgjort matcherna.

– Min roll är väl ganska glasklar, jag är målskytt och jag är målskytten i laget. Så det är väl ganska låg procent på att det är jag som gör några mål i finalen också. Men och andra sidan tycker jag det är skönt, jag vill ha den pressen på mig, säger Galante Carlström.

En annan målskytt från förra årets final är Casper Backby. Han blev då, 17 år gammal, tidernas yngsta målskytt i en SM-final och han är redo för lördagens match.

– Jag hoppas ju att det blir minst ett till. Men det är inget som jag siktar på, jag vill att vi ska vinna bara.Vi ska kämpa för varandra och visa att vi är bäst i världen nu, säger Casper Backby.

Laget är laddat för final och hoppas så klart att få fira ett nytt guld på torget i Falun:

– Jag tror vi vinner med 6-2. Vi får se hur det blir, men det är vad jag tror i alla fall, säger Alexander Galante Carlström.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.