Asylboendet i Trängslet i Älvdalen. Foto: SVT

Stort bråk på boende

Uppdaterad
Publicerad

Polisen i Dalarna fick kalla samman större delen av sina styrkor sedan ett större bråk inträffat på ett asylboendet i Trängslet i Älvdalen.

Enligt polisen var mellan 50 och 60 personer inblandade i olika omfattning. Ingen person ska ha fått några allvarliga skador mer än mindre blessyrer, uppger vakthavande befäl vid Dalapolisen.

En person omhändertogs först, men var inte gripen. Personen misstänktes ha uppviglat till bråket och omhändertogs för att inte fortsätta med detta. Situationen lugnade ned sig sedan polisen kommit till platsen med åtta patruller.

Flyktingar i Dalarna

Blossade upp igen

Senare på kvällen fick polisen återvända till Trängslet då bråket blossat upp igen.

Sju personer greps då, en misstänkt för misshandel, en för misshandel och hot mot tjänsteman och fem andra för grovt olaga hot.

Samtliga anhölls under natten av åklagare.

Enligt Stefan Dangardt, presstalesman hos dalapolisen, är det fortfarande för tidigt att säga vad som ledde till det stora bråket.

– Just nu försöker vi reda ut vad som hänt, det är lite rörigt med så många inblandade. Det finns uppgifter om att knivar, glas och tillhyggen använts. Vi kommer ha massor med förhör och tolkar behövs, säger han och berättar att man inte heller utesluter att fler kan komma att misstänkas för brott.

Kvar på plats

Enligt Stefan Dangardt har polisen haft en patrull kvar på asylboendet under hela natten och förmiddagen för att skapa en lugn stämning.

– Det är fortsatt stökigt, personer ryker ihop då och då. Vi kommer att fortsätta med bevakningen fram tills att det lugnar sig, men minst fram till onsdagsmorgonen, säger Stefan Dangardt.

Asylboendet i Trängslet har ordningsvakter sedan en tid tillbaka.

– Men det räcker inte just nu, säger Stefan Dangardt.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Flyktingar i Dalarna

Mer i ämnet