Foto: Niklas Lind som programledare för Sverige Idag Sommar som sändes från Falun sommaren 2014.

SVT-profilen lämnar för kommunjobb

Uppdaterad
Publicerad

SVT-medarbetaren lämnar tv-jobbet och blir chef på Falu kommun.

Niklas Lind har arbetat inom public service i Dalarna i 23 år. De senaste 16 åren har han arbetat på SVT i Dalarna som reporter, programledare och redaktör. Men nu lämnar han tv-jobbet för Falu kommun där han blir ny kommunikationschef.

– Jag lämnar ett drömjobb för ett annat, säger Niklas Lind själv om att han nu byter bana.

– Det kändes som att det var dags nu. Jag har kommit halvvägs in i yrkeslivet ungefär, om det är så att jag får ha hälsan i behåll. Det betyder att jag förhoppningsvis har många år kvar av yrkeslivet.

Nytta av tv-jobbet

Men även om det blir ett helt nytt jobb från och med i höst tror Niklas att han kommer att ha stor nytta av alla år i mediebranchen.

– Att byta till ett jobb där jag kan ha nytta av erfarenheten från det första känns väldigt stimulerande. Jag har jobbat med både intern och framförallt extern kommunikation genom alla år och har en väldigt bra bild av samhälle, politik och vad som är viktigt för Falun och Dalarna. Jag har också jobbat mycket med digitalisering och sociala medier inom SVT, vilket jag absolut kommer att ha nytta av, säger han.

De nya arbetsuppgifterna kommer att bli att ansvara för kommunens övergripande kommunikation och även ingå i ledningsgruppen.

– Det offentliga Sverige står inför stora utmaningar vad gäller kommunikation. Det är viktigt att finnas på alla plattformar där kommuninvånarna finns och kommunicera, resonera och debattera med dem, säger han.

Niklas börjar sitt nya jobb den 1 september.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.