Tjejlag gör premiär i hockeycup

Uppdaterad
Publicerad

I helgen spelade för första gången ett renodlat tjejlag i U12-cupen i ishockey i Borlänge.

I vanliga fall spelar tjejerna blandat med killar i olika klubblag runt om i länet, men nu fick de chansen att samlas och möta fem andra lag med killar – både från Norge och Sverige.

– Det känns kul, jag har aldrig gjor det förr. Det känns som en bra upplevelse. Jag tycker att fler tjejer borde börja för att det är riktigt kul, säger Nicole Hall som i vanliga fall spelar center i Borlänge HF.

Mycket istid

Totalt blev det fem matcher under lördagen för laget som spelade ihop för första gången – och för de två målvakterna betydde det mycket istid.

– Vi spelar varannan match och sedan delar vi på sista matchen, säger Vega Flemberg som i vanliga fall är målvakt i Smedjebacken HC.

Hur blir det att spela så mycket på en och samma dag?

– Det blir tufft men i bland så spelar man ju i tvådagars-cuper, så jämfört med det är det här ingenting, säger Vega Flemberg.

– Jag tycker att det är bra det här, ett slag för tjejhockey. Fler tjejer vill vi ha som spelar, säger lagledaren Susanne Hall.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.