Foto: TT/arkiv

Tove missar finalen

Publicerad

Tove Alexandersson står över söndagens final för att inte förvärra skadan.

Uppladdningen inför årets höjdpunkt har blivit långt ifrån optimal. Skriver orienteringsförbundet i ett pressmedelande.

I samband med en etapp i O-Ringen för två veckor sedan slog Alexandersson i en fot. Och det har sedan dess orsakat smärta.

Tidigare den här veckan testade Alexandersson foten med gott resultat, och i fredags vann hon sitt heat i kvalet till sprintfinalen klart.

Men när finalen avgörs i kväll kommer Alexandersson inte att stå på startlinjen.

– Min fot blev sämre efter kvalet i fredags. Det gör ont nu, och det är inte värt att riskera något genom att springa finalen i kväll, säger Alexandersson.

Kände du av smärtan redan under fredagens kval?

– Jag kände att foten inte var helt bra, men jag trodde att det inte skulle bli värre. Om jag hade trott det hade jag inte startat i kvalet, säger Alexandersson som är uttagen till samtliga återstående VM-distanser.

Medeldistans på tisdag, stafett på onsdag och långdistans på fredag. Och Alexanderssons medverkan i de loppen är ännu inte spikad:

– Vi får ta en dag i taget och göra bedömningar från dag till dag. När det gäller tisdagens medeldistans måste vi lämna in slutligt besked kring vilka som ska springa under måndagen, säger förbundskapten Håkan Carlsson och fortsätter:

– Det är tråkigt för Tove och för hela laget att hon inte kan springa sprinten. Hon är en fantastisk löpare och människa. Nu har vi stora förhoppningar om att detta ska bli en bra svenskdag ändå. Vi har fyra duktiga löpare som är väldigt taggade inför den uppgift som de ställs inför i sprintfinalen om några timmar, säger Håkan Carlsson.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.