Per-Erik ”Perra” Johnsson blir ny huvudtränare för Leksands IF. Foto: TT

Tränarna lämnar Leksands IF

Uppdaterad
Publicerad

Leksands IF meddelade på måndagen att man går skilda vägar med tränarna Sjur Robert Nilsen och Johan Rosén.

Efter Leksands förlustsvit och jumboplatsen i Hockeyallsvenskan har Leksands IF nu valt att, i samförstånd, gå skiljda vägar med tränarduon Sjur Robert Nilsen och Johan Rosén.

– Sjur Robert Nilsen är inte bara en duktig tränare utan också en stor människa, säger Leksands IF:s vice VD Tore Jobs i ett pressmeddelande.

– Sjur och Rosén har alltid varit rakryggade och lojala mot Leksands IF. De har full förståelse för det som nu sker, säger Tore Jobs och sportchefen Mikael Karlberg.

Ny tränartrio

Från och med måndagskvällen tar Per-Erik ”Perra” Johnsson över som huvudtränare, och han kommer att assisteras av Magnus ”Sigge” Svensson och Gereon Dahlgren.

– Perra Johnsson har bland annat en styrka i att han är väldigt bra på att få ihop en grupp där han får alla att kämpa tillsammans, och Sigge kommer att bli väldigt nyttig för oss när det gäller supporten till våra backar. Gereon Dahlgren är en ung, lovande tränare som vi tror stenhårt på. Det här känns som helt rätt personer för Leksands IF, säger Mikael Karlberg.

Upp och ner

Påskafton 2013 blev det klart att Leksands IF var tillbaka i högsta serien efter sju säsonger i allsvenskan. Första säsongen i SHL gick det bra, det blev visserligen inget slutspel men heller inget kval.

Andra säsongen i SHL gick det sämre. Leksand slutade på näst sista plats i grundserien och fick kvala. I kvalet lottades de mot Malmö som vann den sjunde och avgörande matchen i Tegera Arena på skärtorsdagen i år.

Därmed stod det klart att Leksand var tillbaka i Hockeyallsvenskan. Och där har det inte gått bra alls. Efter 24 omgånger ligger Leksands IF sist i tabellen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.