Anaheim Ducks Jakob Silfverberg och Chicagos Jonathan Toews kämpar om pucken. Foto: Nam.Y.Huh/TT

Chicago utjämnade mot Anaheim

Gävles Jakob Silfverberg i jämn match mot Chicago i natt. Noterades för poäng.

Chicago hade tagit ledningen efter en soloprestation av 22-årige Brandon Shad i slutet av första perioden, och jämngamle Emersom Etem hade kvitterat för Anaheim i slutet av andra.

Matchen i United Center i Chicago var tät, men målsnål. Så långt. Men i inledningen av slutperioden spände hemmalaget musklerna och ändrade på det.

Jonathan Toews sköt 2-1 redan efter 2:38, och Brent Seabrook utökade till 3-1 efter 7:38.

Men Anaheim var allt annat än sänkt. Mycket kan hända på 37 sekunder:

Jakob Silfverberg noterades för sin 14:e slutspelspoäng för året när han spelade fram till Ryan Keslers reducering efter 8:42.

23 sekunder senare kvitterade Matt Beleskey.

Därefter tog det bara 14 sekunder innan Corey Perry gjort 4-3 till Anaheim och vänt på matchen.

En seger hade gett gästerna ett betydande försprång i matchserien, men än var flaskan öppen. Patrick Kane kvitterade till 4-4 efter 12:39, vilket innebar att publiken fått se sex mål på tio minuter.

Därefter skruvades locket på. Ordentligt. Den första förlängningsperioden blev mållös. Först drygt fem minuter in den andra lyckades Chicago avgöra, genom Antoine Vermette.

I och med segern utjämnade Chicago Stanley Cup-semifinalen till 2-2. Lagen möts igen natten till måndag svensk tid.