Stölderna av cyklar har minskat dramatiskt de senaste tjugo åren Foto: JanerikHenriksson/TT

Cykelkonferens i Gävle till våren

Uppdaterad
Publicerad

I vår kommer Sveriges kommuner och landsting (SKL) och Trafikverkets årliga nationella cykelkonferens att genomföras i Gävle.

Cykelkonferensen arrangeras den 24-25 maj 2016 på Högskolan i Gävle.

– Den här konferensen är Sveriges stora mötesplats för cykelfrågor så det känns extra kul att den hålls i Gävle i år. Det ger en bra möjlighet att visa upp allt bra som görs för cyklister i Gävle men även ta lärdom från andra städer, säger Ingegerd Krantz, processledare Samhällsbyggnad Gävle, i ett pressmeddelande

Cykelkonferensen utgår från cykelns roll för samhällsutvecklingen. Frågor om strategier, prioriteringar, nyttor och återväxten inom cyklingen lyfts.

Uppdraget

– Vi anordnar en guidad cykeltur för alla konferensdeltagarna och ett stort intresse finns för att se hur Gävle arbetar för att skapa fysiska förutsättningar för ökad cykling och på olika sätt uppmuntra och motivera fler att cykla mer, Säger Ingegerd Krantz.

Vill visa upp Gävle

Andra inslag med Gävleanknytning kommer bland annat att handla om arbetet med cykeln i stadsutvecklingen, vintercyklistkampanjen, samt hur kommunen utformat de 40 cykelöverfarter som ger cyklister företräde gentemot biltrafiken.

– Gävles 40 cykelöverfarter väcker ett nationellt intresse och det är något som kommer att ges möjlighet att kika på under cykelturen, säger Ingegerd Krantz, processledare.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.