Folkvald politiker åtalas för misshandel

Uppdaterad
Publicerad

En folkvald kommunpolitiker och nämndeman från Hälsingland åtalas misstänkt för att ha misshandlat sin vuxna dotter.

Åklagaren hävdar att mannen misshandlat kvinnan vid ett besök i hennes bostad i februari i år.

I förhör beskriver kvinnan beskriver hur en diskussion om en tvättmaskin urartade. Pappan menade till skillnad från henne att tvättmaskinen inte var trasig, uppger hon. Enligt dottern menade pappan att hon skulle lära sig läsa manualen. Sedan började han slå henne på knäet hårdare och hårdare. När hon väl reste sig ur soffan ska han enligt förhöret ha slagit henne hårt på benet.

Enligt kvinnans berättelse så slängde hon och hennes sambo därefter ut pappan ur bostaden, varpå pappan knuffade paret och gav sin dotter ett knytnävsslag i ansiktet.

När paret låst sin dörr och knuffat ut mannen gav han sig iväg och ”pekade fuck you”, står det förhörsprotokollet där kvinnan hörts.

Förnekar brott

Politikern själv har i förhör förnekat brott och hävdar att han bara klappat dottern på benet och sagt något i stil med ”snälla du”. När det gäller det senare slaget, så hävdar han att han gjorde en uppgiven gest och att dottern slog till en av hans armar som åkte upp och möjlien snuddade hennes ansikte.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.