”Bollnäs skramlar” samlade in över 300 000 kronor. Foto: Sebastian Österman

Galor samlade in hundratusentals kronor

Uppdaterad
Publicerad

Över 300 000 kronor samlade kampanjen ”Bollnäs skramlar” in till förmån för flyktingar. Även i Gävle samlades pengar in under lördagskvällen.

Över 600 personer hade sökte sig till Bollnäs kulturhus på lördagskvällen där insamlingen ”Bollnäs skramlar” avslutades med en stor gala på Bollnäs kulturhus. Flera av Hälsinglands stora artister ställde upp och spelade, bland andra Monica Törnell och Per Persson.

Även i Gävle hölls en gala, Refugees Welcome, på Spegeln och den samlade in 38.000 kronor.

– Vi är helt överväldigade, säger Sebastian Österman, en av arrangörerna bakom ”Bollnäs skramlar”. Men allt hände inte igår kväll, vi har jobbat med det här i över två månader så den fantastiska summan måste slås ut över hela perioden.

De är företag, privatpersoner, bössor på stan och nätauktioner som gett den stora summan som nu ska skänkas till UNHCR:s flyktingarbete.

Gala i Gävle

På galan ”Refugees Welcome” på Spegeln i Gävle, som var ett samarbete mellan Folkteatern i Gävleborg och Skottes, var det också fullsatt på lördagskvällen. Där samlades närmare 40 000 kronor in bara under kvällen. De pengarna kommer att gå till Sjöräddningssällskapets Gula båtar som räddar liv i Medelhavet.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.