Foto: SVT

Garage i lågor

Uppdaterad
Publicerad

En garagelänga förstördes i en brand i Gävle.

En garagelänga i området Varva i Gävle började brinna på söndagen. SOS Alarm fick in samtal om rökutveckling i garage, och under samtalets gång utbröt lågor i garaget.

Branden är i ett garage på Norra Varvavägen. Larmet om branden kom klockan 13.37 på söndagen, uppger SOS Alarm. Rök har spridits över närbelägna områden.

Det fanns risk att branden skulle spridas till radhus bredvid, men räddningstjänsten lyckades begränsa branden. Ingen människa kom till skada enligt polisen.

Polisen uppger att räddningstjänsten ska flytta garaget med hjälp av hjullastare. Allmänhet uppmanas att vistas inomhus och hålla dörrar och fönster stängda, samt även stänga av mekanisk ventilation.

Rubricerar som mordbrand

Orsaken till branden är inte känd, uppger polisen. Polisen har i inledningen av att utreda branden rubricerat den som mordbrand. När teknisk undersökning och utredning i övrigt har gjorts, kan rubriceringen komma att ändras. Den tekniska undersökningen inleds på måndagen, enligt polisen.

Tre radhus har blivit skadade i samband med branden och släckningsarbetet. Flera fordon har skadats av eld och rök. Ingen person kom till skada, trots att många nyfikna befann sig vid brandplatsen och det var kraftig rökutveckling.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.