Låtskrivartrion gör det igen. I 2016 års Melodifestivalen har Larry Forsberg, Lennart Wastesson och Sven-Inge Sjöberg med två låtar. Foto: SVT

Gävle-trio deltar i Melodifestivalen

Uppdaterad
Publicerad

Gävle blir en viktig ingrediens i Melodifestivalen 2016 – på mer än ett sätt. Gävles välkända tre låtskrivare bidrar med två låtar – och en av turnéstäderna blir ju just Gävle.

Sedan tidigare är det känt att Gävle blir en av Melodifestivalens turnéstäder. Lördag den 27 februari 2016 sänder SVT den sista delfinalen från Gavlerinken Arena i Gävle. Något som förstås fått både kommunledning och evenemangsansvariga att gnugga händerna.

På måndagen blev det också klart att ruitinerade låtskrivartrion från Gävle, Larry Forsberg, Lennart Wastesson och Sven-Inge Sjöberg, har med två låtar i tävlingen, erfar SVT Nyheter Gävleborg.

De har skrivit låten Himmel för två som framförs av Anna Book. Gävletrion har också bidragit med låten Kom ut som en stjärna som framförs av After Dark. Gävletrion har samarbetat med flera andra namn kring låtarna.

Till tidigare tävlingar har trion bland annat skrivit låtar som After Darks La dolce vita, och Jill Johnssons Crazy in love, med mera.

Här är hela listan med artisterna i Melodifestivalen 2016.

De har lyckats bäst

I år är Gävletrion med på listan över de som lyckats bäst med antal låtar i tävlingen.

Flera låtskrivare har lyckats få med fler än ett bidrag i Melodifestivalen 2016. Här är alla de som lyckats bäst:

1. Joy Deb – 4 bidrag

Linnea Deb – 4 bidrag

Anton Hård af Segerstad – 4 bidrag

2. Anderz Wrethov – 3 bidrag

3. Larry Forsberg – 2 bidrag

Sven-Inge Sjöberg – 2 bidrag

Lennart Wastesson – 2 bidrag

Under måndagen höll Melodifestivalen-arrangemanget presskonferens och SVT sänder live under dagen med alla artister på scen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.