Ung man erkänner misslyckad stöldkupp

Uppdaterad
Publicerad

En ung man från Gävle misstänks för ett stöldförsök på OKQ8 i Sala. Idag hölls häktningsförhandlingen mot mannen – som försattes på fri fot.

Det var i torsdags som gärningsmännen bröt sig in på OKQ8 i Sala genom att krossa rutan på entrédörren med en slägga. Männen ska sedan, enligt åklagaren, ha försökt bryta upp en så kallad ”cash guard”, en kassamaskin som matar ut sedlar.

Försätts på fri fot

Gävlebon är en av fyra misstänkta. Idag hölls häktningsförhandlingen mot mannen. Åklagaren ville att Gävlebon skulle häktas med motiveringen att det fanns risk att mannen skulle undanröja bevis, försvåra utredningen eller till och med fortsätta sin brottsliga verksamhet.

– Mannen har erkänt, men tingsrätten bedömer att han kan försättas på fri fot, säger kammaråklagare Micael Dahlberg.

Ytterligare tre misstänks

Häktningsförhandlingar mot ytterligare tre män kommer att hållas i veckan. Hur de ställer sig till misstankarna vill inte Dahlberg kommentera.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.