Hoforsrocken satsar på jämställdhet

Uppdaterad
Publicerad

På lördag är det är det dags för Hoforsrocken på Folkets park i Hofors. Ett arrangemang som i år satsar på jämställdhet.

Det är i år tionde året som Hoforsrocken arrangeras – och i år med fler kvinnliga band än någonsin tidigare.

Totalt är det nästan två tredjedelar av de 21 banden som till största delen består av kvinnor. Något som gör festivalen till en av Sveriges mest jämställda enligt arrangören Petter Svedén.

– Vi har killar som tar jättemycket plats och indirekt signalerar det att det ska vara så. Men om man ändrar på det sänder man en signal att det kanske inte ska vara så, säger han.

Mest hårdrock

Just nu pågår förberedelserna inför helgen för fullt. Två scener ska byggas och området ska hägnas in. Det kommer att bli tolv timmar av musik i alla former men till största delen hårdrock. Arrangörerna är förväntansfulla.

– Jag hoppas att det kommer att komma personer som brinner för jämställdhet och den biten. Människor som kanske inte skulle ta sig ut till Hofors annars men som tycker att det här är en rolig satsning och väljer att komma för den delen, säger Petter Svedén.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.