Foto: TT

Hudiksvall får miljonbidrag

Uppdaterad
Publicerad

Trafikverket har beviljat ett bidrag på 5 miljoner kronor för medfinansiering av ombyggnationer i centrala Hudiksvall. Det handlar om förbättringar för kollektivtrafiken, bland annat flyttas nuvarande hållplatserna för stadsbussarna till Skvallertorget och därifrån dras en ny gång-och cykelväg till tågstationen.

– Vi sökte pengarna i våras för vi har en idé om att utveckla kollektivtrafiken tillsammans med X-trafik, säger Hans Gyllow, planeringschef vid Hudiksvalls kommun.

Trafikverket anger att några av skälen till det beviljade bidraget är för att åtgärderna ska bidra till att möjliggöra arbets- och studiependling.

Trafikverket har tidigare beviljat ett bidrag på 2,5 miljoner kronor till ombyggnationerna som planeras under 2016, men först ska politiken i Hudiksvall ta ställning till planerna.

– Vi har beräknat kostnaderna till 15 miljoner kronor så kommunen behöver finansiera hälften. Kommunstyrelsen ska nu besluta hur ärendet ska gå vidare så får vi se var det landar, säger Hans Gyllow.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.