Mattias Ekholm och Calle Järnkrok blev utslagna ur NHL-slutspelet i natt och är nu tillgängliga för Pär Mårts Tre Kronor... Foto: TT Nyhetsbyrå

Järnkrok och Ekholm tillgängliga för VM-spel

Uppdaterad
Publicerad

Förra Brynässpelarna Calle Järnkrok och Mattias Ekholm är nu lediga för VM-spel. För i natt blev de utslagna ur NHL-slutspelet när deras Nashville Predators förlorade mot Chicago.

Nashville var tvunget att vinna borta mot Chicago för att inte åka ur slutspelet och ledde som mest med 2-0 och 3-1 i en målrik förstaperiod där gästernas Filip Forsberg stod för en assist. Men innan den var över hade hemmalaget kvitterat till 3-3.

Därefter spikade målvakterna igen, och matchen såg ut att gå mot förlängning. Men med knappt fyra minuter kvar sänkte Duncan Keith bortalaget med ett slagskott som innebar seger för Chicago i matchen med 4-3, och i åttondelsfinalen med 4-2.

Det betyder att förbundskapten Pär Mårts kan använda Järnkrok och Ekholm i sitt VM-lag. Brynäs back Nicklas Andersén fick däremot lämna Tre Kronor när förbundskapten för att lämna plats för NHL-spelare lät sex spelar lämna laget.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.