En av de misstänkta förs bort av polisen. T.h. Chefsåklagare Lars Göransson. Foto: SVT

Kända brottslingar anhållna efter kidnappningsdrama

Uppdaterad
Publicerad

Polisen har ännu inte kunnat fastställa vad som ligger bakom kidnappningen av en man från Borås i helgen. Offret har berättat om sin version av händelserna, men åklagaren vill inte berätta vad det handlar om.

Fyra personer sitter anhållna i Gävle misstänkta för att ha kidnappat och torterat en man i 30-årsåldern. Mannen tvingades, under vapenhot, att köra sin bil från Borås till Gävle där han sedan hölls fången i en lägenhet på Nordost och torterades i två dygn. Mannen lyckades fly när kidnapparna tillfälligt lämnade lägenheten och kunde själv larma genom att gå in på en mack i närheten av lägenheten.

Två av de misstänkta är hemmahörande i Borås och två bor i Gävle, de är mellan 23 och 43 år gamla. Samtliga är tidigare dömda för brott. En av männen från Gävle har tidigare bott i Borås.

Kidnappningen i Borås

”Opropertionerligt våld”

Något motiv till händelserna är ännu inte klarlagt:

– Målsägande har gett ett förslag till motiv, men vi kan inte säga om det stämmer, i så fall är våldet opropertionerligt, säger chefsåklagare Lars Göransson.

Åklagaren har ännu inte någon information om hur de åtalade ställer sig till anklagelserna. Enligt Arbetarbladet känner offret två av de misstänkta gärningsmännen sedan tidigare.

Senast klockan 12 på tisdag måste de anhållna begäras häktade.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Kidnappningen i Borås

Mer i ämnet