Sommarläger – för flera generationer

Uppdaterad
Publicerad

Sommarläger med mormor eller farfar. Den möjligheten finns i Gysinge där det den här veckan anordnas kollo för flera generationer.

Femkamp, skrivarkurs och filmskapande. Aktiviteterna byter av varandra på Gysinge Herrgård den här veckan.

Det är PRO som ligger bakom det helt nystartade så kallade generationskollot, det vill säga ett läger för mor- och farföräldrar och deras barnbarn. En av initiativtagarna är Olle Tjern som fick idén för ett och ett halvt år sedan.

– Jag gillar sådana här crossover-grejer och det här är ju optimalt. Barn ihop med sin farmor och farfar och mormor och morfar, det är ju som gjort för att bli succé, säger han.

En av dem som deltar i kollot tillsammans med sitt barnbarn Alva är Anitha Blyh från Lidköping. Hon tycker att kollot är en fantastisk idé.

– Men i dag gör vi någonting som jag inte är bra på. Vi ska spela in en film tillsammans och det är inte lätt, men vi får se, barnen kan, säger hon.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.