Foto: Pontus Lundahl/TT

Lämnar Sandviken – för landslaget

Uppdaterad
Publicerad

Stefan Söderholm, 36, lämnar elitserielaget Sandviken och blir i stället assisterande förbundskapten för det svenska herrlandslaget i bandy.

Först och främst ska det bli jäkligt skoj att jobba med Stefan. Jag tror liksom han att vi kompletterar varandra bra. Han har en lugn och sansad ton, medan jag kan vara mer burdus. Just hans profil letade jag efter för att komplettera ledarskapet. Dessutom har Stefan starka meriter både som spelare och tränare”, säger förbundskaptenen Svenne Olsson i ett pressmeddelande.

Söderholm – som har skrivit ett tvåårskontrakt med bandyförbundet – har tillbringat de tre senaste säsongerna i Sandviken.

”Det blir ett annat sätt att jobba än när man leder ett klubblag vilket gör att uppgiften känns intressant och troligtvis blir väldigt lärorik”, säger Söderholm.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.