Foto: Anders Sundin

En man anhållen för mord

Uppdaterad
Publicerad

Polisen i Gävle utreder ett misstänkt mord på en äldre kvinna. Kvinnans son har anhållits misstänkt för brottet.

Polisen gick på måndagskvällen ut med sparsamma uppgifter om att en förundersökning inletts med anledning av ett grovt brott. En lägenhet i ett flerfamiljshus spärrades av.

På tisdagsmorgonen uppgav polisen att det var på en adress på Brynäs i Gävle som man gjorde en kontroll. Då övergick utredningen till att handla om mord.

Brynäsmordet

En man greps på platsen, misstänkt för mord. Han anhölls senare av åklagare.

Fick sjukhusvård

Mannen är i 50-årsåldern, och eftersom han var i behov av vård så fördes han till sjukhus med ambulans i samband med gripandet.

– Jag kan bekräfta att polisen påträffar en man i 50-årsåldern när man går in i lägenheten. Mannen grips av polisen men får sjukhusvård. Jag kommer inte att kommentera vilka skador mannen har, säger vice chefsåklagare Ulf Back.

Åklagaren förtegen

Under tisdagsmorgonen har mannen förhörts, men åklagaren vill inte berätta vad som framkommit under förhören.

– Jag kommer inte heller att säga något om hur kvinnan bragts om livet, säger Ulf Back.

Kvinnan är mor till den anhållne mannen, men det är ingenting som vare sig polis eller åklagare vill bekräfta.

– Det kan jag inte heller svara på just nu, säger Ulf Back.

Den avlidna personen är en kvinna i 70-årsåldern. Rättsläkare har bedömt att man inte kan utesluta att ett brott kan ha förövats och kvinnan har förts till Uppsala för rättsmedicinsk undersökning.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Brynäsmordet

Mer i ämnet