Lassgårds hyllning till Ove: ”Kära idioter, tusen, tusen tack” Foto: SVT

Ny Guldbagge till Lassgård

Uppdaterad
Publicerad

Rolf Lassgård bärgade sin andra Guldbagge under måndagskvällen. Hans reaktion: ”Kära idioter, tusen tusen tack”.

Se hela det känslosamma talet här.

Föga förvånande blev det Rolf Lassgård som tog hem priset för Bästa huvudroll under måndagskvällens Guldbaggegala. Han fick priset för rollen som Ove i Hannes Holms ”En man som heter Ove”. Redan när filmen hade premiär i december förra året skrev SVT:s recensent att ”Brumbjörnen från Gävle gör en av sina bästa insatser någonsin. Guldbaggen får nog anses säkrad.” och Fredrik Sahlin fick se sig sannspådd.

Även för Lassgård själv har rollen haft en stor betydelse, något som märktes under hans känslosamma tacktal – Ove lyste igenom flera gånger:

– Kära idioter, tusen tusen tack! Denna underbara, vidriga herre, som jag ville ha en guldbagge för att ha gestaltat honom. Det finns roller som är väldigt speciella och det här är verkligen en av dem, sade han i tacktalet.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.