Personligt musikparadis i Freluga

Publicerad

Under åtta somrar har tre syskon i den lilla byn Freluga utanför Bollnäs haft flera av Sveriges främsta artister hemma hos sig.

Ett gammalt överväxt potatisland rustades upp i den lilla byn Freluga utanför Bollnäs och blev som en oas för dom som gillar att njuta av musik i sommarmiljö. I åtta år har syskonen Linda Netsman och Petra och Jacob Abrahamsson arrangerat kvällar med stora uppträdanden här i trädgården på baksidan av sitt hus. Något som blivit väl känt genom åren.

– Det är en helt absurd idé, att Sveriges främsta artister kommer hit och spelar. Vi har försökt att skapa ett litet paradis här i trädgården med alla ingredienser från Hälsingland, berättar Linda Netsman, arrangör.

Linda Netsman har arbetat som artist under många år och alla syskonen driver också förutom Freluga trädgårdsscen egna företag.

På scenen som är ett gammalt timmerhus från Järvsö har artister som Lars Winnerbäck, Brolle, Eva Dahlgren och Måns Zelmerlöw uppträtt. Syskonen får hälsa folk så långt som från Höga Kusten och Göteborg välkomna in genom den vita portalen som leder in till trädgården.

– Vi är väldigt personliga och artisterna uppskattar att dom möts av smultron på strån, rosenblad på borden och vill då ge mer tillbaka till publiken, berättar Linda.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.