Rekordintresse för Facebookvideo

Uppdaterad
Publicerad

SVT Nyheter Gävleborg publicerade en video på Facebook där vi – på arabiska – önskar få kontakt med personer som nyligen har kommit till länet.

I går publicerade vi på SVT Nyheter Gävleborg en video på Facebook där vi på arabiska önskar få kontakt med personer som nyligen har kommit hit till länet.

Ett dygn senare har videon visats drygt 10.000 gånger, vilket är ett rekord för oss i sociala medier sammanhang.

”Bra sätt att nå andra grupper”

– Vi tyckte att det här var ett bra sätt att försöka nå grupper som vi traditionellt inte har nått tidigare. Det vill säga personer som för det mesta pratar andra språk än svenska, säger Jimmy Roos, redaktionschef på SVT Nyheter Gävleborg.

– Situationen i Sverige är sådan nu att det kommer väldigt många hit som har arabiska som modersmål och därför så valde vi, och kunde välja, att göra det här uppropet, den här lilla filmen, på just arabiska.

– Målet är nu att göra ett antal tv-reportage av de berättelser som vi har fått tagit del av i samband med det här uppropet.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.