Foto: Privat

Skogsbranden i Fjäle är släckt

Uppdaterad
Publicerad

En skogsbrand som härjade på ett hygge i Fjäle, öster om Enånger – i Hudiksvalls kommun igårkväll är nu släckt och under kontroll. Enligt SOS-alarm lämnade räddningstjänsten platsen för ett par timmar sedan.

Branden tros ha startat i samband med skogsavverkning i området. Enligt SOS Alarm var det risk för spridning eftersom det blåste. En sommarstuga uppgavs ha varit i fara. Elden har spridit sig till en yta om 300 meter gånger 30 meter, enligt uppgifter från platsen vid 17-tiden. Räddningstjänst från Iggesund och Hudiksvall är på plats och arbetar för fullt för att få bukt med branden, som larmades strax efter 16-tiden.

Enligt uppgifter på plats kan branden ha startat i och med en skogsavverkning i området.

Vid 21-tiden uppgav SOS Alarm att branden kommit under räddningstjänstens kontroll. Eftersläckning hade påbörjats. Branden har omfattat en yta av cirka 350 gånger 150 meter. Släckningen blev tidskrävande, och brandpersonal kommer att finnas kvar under natten för att säkerställa att branden inte blossar upp igen.

Det är både skog och ett hygge som brunnit, uppger SOS Alarm.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.