Utbildning i Sandviken får beröm

Publicerad

Yrkeshögskolan i Sandviken får bra betyg av den myndighet som kontrollerar just yrkeshögskolor. Bland annat förbereds eleverna väl inför arbetslivet.

Under våren har Myndigheten för yrkeshögskolor genomfört en granskning av utbildningen kvalificerad automationstekniker som finns på yrkeshögskolan i Sandviken. Och enligt myndigheten genomförs utbildningen med bra kvalité och förbereder eleverna på arbetslivets kompetensbehov.

Granskningen fokuserade på hur väl lärande i arbete, LIA, har genomförts på utbildningen. Lärande i arbete innebär att en del av utbildningen är förlagd till en eller flera arbetsplatser.

Den som studerar till kvalificerad automationstekniker lär sig att konstruera, konfigurera, programmera, utveckla, driftsätta, felsöka och underhålla el- och automationsanläggningar, främst inom process- och verkstadsindustri.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.