Arkiv. Foto: TT

Vill ha svar om spädbarnens skador – åtal dröjer

Uppdaterad
Publicerad

Ett föräldrapar från västra Gästrikland är misstänkta för grov misshandel av sina två spädbarn. Åtalet skulle kommit under torsdagen, men eftersom åklagaren inväntar läkaryttranden skjuts nu åtalet fram.

Det var i februari i år som sjukvården larmade polis om misstänkt misshandel av ett tvillingpar i västra Gästrikland. Mamman hade tagit med sig ett av spädbarnen till Gävle sjukhus eftersom barnet hade feber, uppvisade onormalt beteende och dreglade. En läkare hittade blåmärken på barnet och larmade polis.

Föräldrarna, som båda är i 30-årsåldern, anhölls och häktades i slutet av februari, på sannolika skäl misstänkta för grov misshandel. Åtalet skulle komma senast 6 mars, men har skjutits upp flera gånger.

Misshandlade spädbarn i Sandviken

Inväntar läkaryttranden

Enligt det senaste beskedet skulle åtalet kommit under torsdagen, men det skjuts nu upp ytterligare en gång. Enligt Sveriges radio Gävleborg beror det på att åklagaren inväntar läkaryttranden om barnens skador.

Pappan har suttit häktad sedan 22 februari och har inte fått träffa tvillingarnas mamma, som är släppt på fri fot. Barnen har omhändertagits.

Åklagaren Carl-Johan Granlund menar att det rör sig om synnerligen grov misshandel. Senast 5 maj ska åtal vara väckt.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Misshandlade spädbarn i Sandviken

Mer i ämnet