98-årige Eric oroas över nazisterna

Uppdaterad
Publicerad

SVT:s Mellanösternkorrespondent Samir Abu Eid har besökt Borlänge under sin Sverigeresa.

Resan genom landet gör han i tio avsnitt som publiceras varje vardag på svt.se – och det är en resa som han gör för att ta reda på hur Sverige förändrats under de fyra år som gått sedan han lämnade sitt hemland.

I Borlänge mötte Samir 98-årige Eric, som bor på äldreboendet Kungsljuset – ett boende som är välkänt för hög standard med bland annat bastu och bubbelbad.

Val 2014 – Gävledala

Eric är trots sina 98 år i toppform – han har alltid mycket på gång, kör fortfarande bil in till stan för att uträtta ärenden. Och tränar.

– Jag cyklar på träningscykeln varje dag. Den håller benen igång. Kom ihåg att benen ska vara igång. Börja träna, är uppmaningen från Eric till Samir.

Han slår även larm när det gäller nazismens framfart och minns tillbaka hur det såg ut på 1930-talet.

I Borlänge träffar även Samir 11-årige Michelle som brinner för politik och försöker påverka sina föräldrar att rösta utifrån hennes egen övertygelse.

– Jag försöker påpeka vad som är bäst för Sverige, säger Michelle.

Se hela avsnittet av Samirs Sverige och hans besök i Borlänge.

Hela serien hittar du här. 

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Val 2014 – Gävledala

Mer i ämnet