Anze Kopitar i Mora

Uppdaterad
Publicerad

Under torsdagen landade NHL-stjärnan Anze Kopitar på svensk mark och presenteras under seneftermiddagen och kvällen för media och lagkamrater

”So I guess dreams do come true. Heading up to Mora to play with Gaspar. That should be a lot of fun!” skrev Anze Kopitar på twitter då affären gick i lås under natten till onsdagen.

– Helt fantastiskt att han vill komma hit! Det är en otrolig möjlighet för klubben. Det hade så klart inte gått utan att Gasper spelat här. Detta är troligen den största stjärnan som någonsin spelat i klubben och i Allsvenskan överhuvudtaget, säger Moras klubbdirektör Peter Hermodsson.

Brodern Gasper: ”Känner mig upprymd”

Det är brodern Gasper Kopitar som ligger bakom drömvärvningen av Anze och har försökt övertala honom:

-Jag känner mig väldigt upprymd. Det här är första och sannolikt enda gången som vi spelar tillsammans, säger Gasper Kopitar till SVT Gävledala.

En av världens främsta

Kopitar är 25 år och född och uppvuxen i Slovenien. Efter två säsonger i Södertälje värvades han till Los Angeles Kings i NHL. Han var en av de ledande spelarna i Los Angeles under Stanley Cup-slutspelet och vann poängligan under slutspelet där han var med och förde sitt lag till seger i Stanley Cup.

Ytterligare NHL-spelare på väg?

Det står dessutom klart att Mora IK har fått en förfrågan från en annan NHL-spelare om att få komma och spela i laget. Vem det är vill inte klubbledningen säga ännu. Det är inte klart ännu om den värvningen kan bli av.

Anze Kopitar betraktas för övrigt som en av världens bästa hockeyspelare. Han var med och tog hem Stanley Cup i våras.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.