Foto: TT Nyhetsbyrån

Bäcklin blir ny assisterande tränare

Publicerad

Idag blev det klart att Mats Bäcklin kommer assistera Andreas Appelgren och Johan Rosén i båset den kommande säsongen.

Bäcklin har tidigare tränat Brynäs juniorlag och haft en stor del i talangprogrammet. Nu senast kommer Mats från tränaruppdrag i AIK där han under grundserien var huvudansvarig is-tränare.

Men nu blir det flytt till Leksand med hela familjen.

– Leksand är ett klassiskt hockeylag som berör oerhört många. Det skall bli kul att få vara med på den här resan. Det skall bli jättespännande att få lära känna bygden och uppleva den härliga hockeykulturen som finns i här, säger Bäcklin.

Så här säger Bäcklin själv om sin tränarstil.

– Jag är extremt noggrann med det jag gör och är målmedveten. Jag jobbade mycket med utveckling av juniorer under mina säsonger i Brynäs. De senaste två åren som seniortränare har jag tagit stora steg i min utveckling och lärt mig att på seniornivå handlar det mesta om resultat, säger Bäcklin.

Så här säger sportchef Tommy Salo om Bäcklin.

– Vi tycker att han passar bra in i den ledargrupp Leksand har. Vi tror att Mats kommer bidra med mycket positivt till hela gruppen. Och med hans fina hockeykunskap tillföra spets i båset och i omklädningsrummet, säger Salo.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.