Bandidosledare riskerar tre års fängelse

Uppdaterad
Publicerad

Bandidos ledare i Dalarna riskerar tre års fängelse för grovt narkotikabrott. Det framkom när åklagaren Per Helsing höll slutplädering i Falu tingsrätt under tisdagen.

Åklagaren anser att den 37-årige falubo, som pekas ut som Bandidos ledare, har gjort sig skyldig till grovt narkotikabrott. Dels med bakgrund av den stora mängd narkotika som hanterats och förmedlas och dels med tanke på det organiserade tillvägagångssättet. Åklagaren lyfter också fram den ekonomiska vinning som narkotikaaffärerna gett.

Åklagaren är mer tveksam till vad den 26-årige borlängebon ska dömas till. Han överlåter till rätten att avgöra om det rör sig om grovt narkotikabrott eller brott av normalgraden. Den mängd narkotika som 26-åringen har hanterat är betydligt mindre än den som 37-åringen anses ha haterat.

Under onsdagen väntas försvarsadvokaterna Hans Österberg och Per Borgblad ge sin syn på saken. Inom två veckor väntas dom falla i målet.

Det var vid årsskiftet som polisen började nysta upp knarkhärvan med kopplingar till Bandidos i Dalarna.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.