Foto: Anders Gustavsson

Bil exploderade vid förskola i Gävle

Uppdaterad
Publicerad

Vid halvtolvtiden exploderade plötsligt en bil vid en förskola i stadsdelen Nordost i Gävle.

Tre män fördes till sjukhus i Gävle efter explosionen. En av dem är allvarligt skadad och har förts vidare till ett annat sjukhus, meddelar landstinget Gävleborg.

De andra är lindrigt skadade, men vårdas på akuten i Gävle.

– De två ska vara chockskadade, säger Mikael Hedström presstalesman vid polisen i Gävleborgs län.

Vad som orsakade explosionen är oklart, men det ska a funnits gasoltuber i eller vid sidan om bilen och enligt polisen pågick det fjärrvärmereparationer i området.

Bilen tillhörde en underentreprenör till Gävle Energi och polisen utreder händelsen som en arbetsplatsolycka.

Den kraftiga explosionen hördes vida omkring och metallskrot och bildelar spreds över ett stort område, bland annat flög en dörr tiotals meter bort, själva bilen har förvandlats till en svart förvriden klump.

Precis intill explosionsplatsen ligger en förskola men vid händelsen var det inga barn där.

Avspärrningarna upprätthölls i några timmar efter explosionen eftersom en gastub fortfarande var hel och räddningstjänsten oroades för att även den skulle explodera, men senare på eftermiddagen hade bilen svalnat så pass mycket att man kunde lätta på säkerheten.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.