Storfrämmande på Vasaskolan

Uppdaterad
Publicerad

– Det är ofattbart att de spelar för oss, en dream team-uppsättning, säger Björn Atle Anfinsen, på musiklinjen på Vasaskolan.

Den ovanligt exklusiva lektionen, som eleverna på Vasaskolan fick, beror på att Jojje Wadenius behövde en plats för sitt The New York Connection att repetera inför turnépremiären i Söderhamn ikväll.

Wadenius bandkamrater från Blood Sweat & Tears – Lew Soloff och Lou Marini kom försenade till Sverige vilket ställde till det med logistiken och man behövde en replokal akut.

– Egentligen skulle de ha kommit under onsdagen, men på grund av snöstormen i New York blev de försenade. Då fick vi styra upp ett rep här i Gävle, säger Jojje Wadenius.

Lew Soloff och Lou Marini är minst sagt två välmeriterade musiker. Marini är till exempel en av originalmedlemmarna i Blues Brothers-bandet från den klassiska filmen med samma namn. Han blev överraskad över att det var publik på repetetionen, men fann sig snabbt.

– Jag brukar själv hålla i workshops och lektioner i USA och jag minns själv hur påverkad när jag hörde en stjärntrumpetare när jag var i deras ålder, säger Lou Marini.

– Det är klart man lär sig mycket när man får se hur de arbetar, spelar och fraserar, säger Felicia Moza som går tredje året på musiklinjen.

På fredagen spelar The New York Connection i Söderhamn, 3/2 Hudiksvall och 8/2 i Gävle.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.