Boende: ”Det finns så många konsekvenser”

Uppdaterad
Publicerad

Flera av dem som bor i närheten av området där vindkraftparken ska byggas vid Ödmården, är mycket kritiska till kommunstyrelsens beslut.

Under torsdagen belsutade en enhällig kommunstyrelse i Söderhamn att vindkraftsparken i Ödmården ska byggas. Det är nu upp till kommunfullmäktige att fatta det slutgiltiga beslutet i slutet av september.

Det gäller 98 vindkraftsnuttot i en park som ska byggas i Ödmården, mellan Ljusne och Axmar, söder om Söderhamn. Men de som bor i området är mycket kritiska till beslutet.

– Hundratals har skrivit på protestlistor för att man anser att natur- och miljöförhållandena påverkas negativt. Vi tycker det är konstigt att kommunen inte lyssnar på alla dessa människor. Det är ett demokratiskt problem, säger KG Engström som är en av de som bor i området.

Nu hoppas han att Länsstyrelsen ska sätta stopp för planerna.

– Vi har väldigt gott hopp om att Länsstyrelsen kommer att sätta stopp för det här. Det finns så många konsekvenser för natur, miljö och kultur. Jag skulle bli väldigt förvånad om det inte blir stopp annars finns ju ocks Mark- och miljödomstolen också, fortsätter Engström.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.