Barnet föll ur sin vagn under bussfärd

Uppdaterad
Publicerad

Ett litet barn föll ur sin barnvagn och skadades under en bussfärd i Borlänge.

Polis och ambulans kallades vid 13-tiden idag till en busshållplats på Stationsgatan i Borlänge då ett barn ska ha blivit skadat under en bussresa.

Barnet föll ur en barnvagn när bussen svängde i en rondell. Bussen körde sedan fram till sin hållplats på Stationsgatan. Där uppstod det en ordväxling mellan föräldrarna och bussföraren.

– Bussföraren uppfattade inte att barnet skulle ha varit skadat, utan fortsatte sitt pass sedan föräldrarna och barnet hade klivit av, säger Bengt Benjaminsson som är trafikchef hos Dalatrafik.

– Föraren skulle ha rapporterat händelsen direkt till sin chef, men det gjorde han först sedan han gått av sitt pass.

Enligt Bengt Benjaminsson var barnvagnen inte fastspänd.

Det bussbolag som kör åt Dalatrafik har varit i kontakit med polisen för att få mer information om händelsen, men polisen har inte lämnat ut någon information.

Till SVT sa Jöran Lindblom vid polisen att man inte misstänkter att någon har gjort något brottsligt och att det därför inte är ett ärende för polisen.

Enligt uppgiftet från landstinget Dalarna fördes barnet till Falu lasarett där det vårdades för lättare skador.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.