Dalarnas populäraste badplatser

Uppdaterad
Publicerad

Sandstrand, brygga, lekplats, närliggande caféer och restauranger och camping viktigt på en bra badplats.

Över 1 800 röster har kommit in och nu är det alltså möjligt att se vilka badplatser som är populärast runt om i landet

I slutet av maj lanserade Barnängen och STF, badguiden Sverige badar som skall samla Sveriges bästa badplatser. Där har svenska folket delat med sig av sina bästa badplatser genom att registrera dem med information och bilder. Om man inte har haft en badplats att dela med sig av har man haft möjlighet att rösta på sina favoriter, ladda upp badbilder eller lämna kommentarer. Idag har badguiden, som man når både via datorn eller mobilen, utvecklats till Sveriges största badtjänst där över 430 badplatser finns representerade.

De som söker en badklippa eller strand för dagens utflykt kan lätt hitta till bästa destinationen genom den användarvänliga kartfunktionen. Dessutom finns det möjlighet att hitta information om och sortera sina önskemål utifrån olika preferenser som tillgång till bryggor, kiosker, toaletter, parkering etc. och hur handikapp- eller barnvänliga de är. På Sverige badar delar även STF med sig av förslag på närmsta boendealternativ.

Här är svenska folkets favoriter i Dalarnas län.

Siljansbadet, Rättvik, Dalarna

200 meter från Rättviks centrum ligger Siljansbadet. Vid den långa sandstranden finns badbryggor, närliggande caféer och restauranger. Badplatsen har också en campingplats som erbjuder olika aktiviteter för den som önskar. Här kan du testa minigolf, trampbåtar, kanoter, skattjakt, spelhall och mycket annat.

Tällbergs camping, Tällberg, Dalarna.

Fin och långgrund badstrand där motorbåtstrafik är förbjuden. Här finns även en liten lekplats och en båthamn. Utöver den vackra sandstranden finns även en badbrygga samt närliggande restauranger och caféer.

Ulven, Borlänge, Dalarna

En pittoresk liten badplats med brygga och klart vatten. Badplatsen Ulven i Borlänge är ett av Dalarnas alla smultronställen. Här kan du njuta av lugnet och stillheten utan att behöva trängas bland allt för många semesterfirande svenskar.

Sammantällningen gjord av Barnängen och Svenska turistföreningen, STF

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.