Dalkurd kan få kvala – med Brages hjälp

Uppdaterad
Publicerad

Dalkurd kvalade även ifjol.

På söndag spelas sista omgången i fotbollens division 1 norra. Dalkurd från Borlänge kan spela åt sig en kvalplats till Superettan, men då behövs hjälp av lokalkonkurrenten Brage.

-Först och främst måste vi vinna vår egen match mot Vasalund men sen behöver vi också hjälp av Brage. Det är inget drömscenario men så är det, säger Poya Asbaghi som är assisterande tränare i Dalkurd.

Redan för ett år sen hade Dalkurd chansen att gå upp i Superettan i fotboll. Men i kvalet förlorade man mot Värnamo och fick stanna kvar i division 1. Nu finns en liten chans att få kvala igen, om Dalkurd slår Vasalund borta och Brage vinner hemma mot tvåan Frej. Då blir det Dalkurd som blir tvåa i serien och tar kvalplatsen.

Men det har gått rykten om att en del Bragespelare inte alls vill se Dalkurd gå till kval och därmed bli bäst i stan.

-Det har pratats om det hela veckan, om att en del Bragespelare inte skulle ha rätt inställning i matchen men jag hoppas verkligen att det inte blir så, säger Poya Asbaghi.

Brages tränare Bosse Wålemark säger att hans lag har ett ansvar, mot både den egna klubben och de andra lagen, att göra en fullödig insats. Men samtidigt är han bekymrad över Brage-truppen.

-Vi har två avstängda, flera som är sjuka och några som gått av träningen i veckan så vi har ont om folk helt enkelt, säger Wålemark.

På söndag eftermiddag vet vi utgången och om Dalkurd får kvalspela eller om säsongen är över för de båda borlängelagen.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.