Bilden är från förlovningen. Foto: Erika Gerdemark/Kungahuset.se

Det blir bröllop i juni

Uppdaterad
Publicerad

Prins Carl Phlip och Sofia Hellqvist gifter sig den 13 juni i Slottskyrkan i Stockholm

Vigseln mellan prins Carl Philip och Sofia Hellqvist kommer att äga rum lördagen den 13 juni 2015, skriver hovet på sin hemsida. Vigseln kommer att ske i Slottskyrkan på Kungliga slottet i Stockholm.

– Vi ser fram emot ett sommarbröllop i mitten av juni då Sverige är väldigt vackert. Det är en stor dag för oss och vi är väldigt glada, säger prins Carl Philip och fröken Sofia Hellqvist.

Dalarna – prinsessan Sofia

– Det här är jättekul för paret och även för oss älvdalingar, säger det avgående kommunalrådet Kjell Tenn (C).

– Det är många som har gått och väntat på datumet.

Förlovningen offentliggjordes den 27 juni i år.

Sofia Hellqvist är född 1984 i Täby utanför Stockholm men uppväxt i Älvdalen. Hon gick gymnasiet i Vansbro och flyttade sedan till Stockholm där hon bland annat arbetade som servitris och modell.

Sofia Hellqvist medverkade  i dokusåpan Paradise Hotel 2005. Därefter flyttade hon till New York där hon utbildade sig till yogalärare och drev sedan ett yogacenter på Manhattan.

Hon har varit volontär på ett  kvinnocenter i Ghana och 2010 startad hon tillsammans med en vän organisationen Projekt playground som hjälper utsatta barn och ungdomar i Kapstaden.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Dalarna – prinsessan Sofia

Mer i ämnet