De är europeiska mästare i historiskt rally

Uppdaterad
Publicerad

Ett team från Dalarna, rallyföraren Mats Myrsell och kartläsaren Esko Juntilla, har just tagit hem ett EM-guld.

Det är visserligen två tävlingar kvar, men Mats Myrsell och Esko Juntilla har redan säkrat totalsegern och det för andra året. I historiskt rally startar äldre bilar tillverkade från 1950-talet och fram till mitten av 80-talet.

– Man har ju kommit över 50 år själv så då är det lämligt att åka med de bilarna som fanns när man var ung själv. På den tiden jag var ung så räckte pengarna bara till en PV och det värsta som fanns då var Björn Waldegård och Åke ''Bryggarn'' Andersson i Porsche och då snegla man på en Porsche och då har man fått det värsta som fanns på den tiden, säger Mats Myrsell.

Senaste tävlingen gick på den italienska ön Elba, 120 bilar kom till start och körde omkring 50 mil varav 15 mil är så kallade specialsträckor, där det gäller att stå på och farten kommer upp i över 200 km/timme.

– Man får inte vara rädd, men man får inte vara dum heller, säger Mats Myrsell.

Det har blivit många medaljer och pokaler genom åren och nu blir det alltså en till. De två tävlingar som återstår körs i Spanien och Ungern.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.