Dogge lär skolelever att rappa

Uppdaterad
Publicerad

Det var rap för hela slanten när Dogge Doggelito under tisdagen besökte Stora Sätraskolan i Gävle. Rapstjärnan fanns på plats för att inspirera eleverna till läsning och skrivande, något som han verkar ha lyckats med.

Det var många som både ville rappa och prata med Doggelito. Förutom att berätta om sin historia och kärleken till musiken, höll Dogge också en skrivarkurs och rapskola med skolans niondeklassare.

– Det behövs större satsningar på skolor som Stora Sätraskolan som har elever från världens alla hörn, säger försteläraren Tanja Kurvinen.

Rapstjärnas besök är en del av en större satsning i läs- och skrivundervisningen på skolan. Den senaste PISA-undersökningen visade på kraftiga försämringar av läsförståelsen hos svenska elever i årskurs 9, och då främst hos pojkar. Tanken är att Dogge med hjälp av musiken och orden ska inspriera och få igång eleverna till sitt eget skrivande och läsande.

Se hela inslaget och en intervju med Dogge i klippet ovan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.