De gjorde taket till en studioträdgård

Uppdaterad
Publicerad

Det är andra sommaren som Sverige idags sommarupplaga sänds från Dalarna.

Kanske är det början till en ny Falutradition som vi ser, konstaterar SVT-reportern Ulf Mattmar i sitt reportage om förberedelsearbetet.

På måndagen var det dags för premiär och inför den första sändningen var det mycket som skulle ordnas och planteras.

Känslan av sommar ska inte bara komma från växter, stugknutar och gärdesgårdar utan lika mycket från det faktum att man sänder utomhus.

– Härifrån tv-husets tak kan man se tydligt om det regnar eller om solen skiner, säger programledaren Susanna Johansson och hennes programledarekollega Niklas Lindh fyller i:

– Ja vi vill vara utomhus så det syns om det är regn, åska och busväder eller om det är som i fjol, då det var soligt och fint nästan alla kvällar.

Se reportaget om förberedelsearbetet, om hur taket blir en spelplats för dagliga tv-nyheter från hela landet och om Faluredaktionens mål att ge en bredare Sverigebild med tv som ska kännas i magen.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.