Dyrare bostadsrätter i Gävle och Sandviken

Publicerad

Priserna för bostadsrätter ökade rejält i Gävleborg det senaste året.

För länet som helhet handlar det om en ökning med 8 % på ett år. I Sandviken ökade priserna på borätter med hela 18 % och i Gävle med 11 %.

I landet som helhet ökade priserna på bostadsrätter med 7 % på ett år.

När det gäller priserna på villor ökade priserna mindre i Gävleborg än i landet som helhet och betydligt mindre än grannlänet Dalarna. Priserna i Gävleborg ökade med endast 3 % – i landet som helhet med 5 %. Det senaste kvartalet ökade villapriserna i Gävleborg inte alls. Endast Blekinge och Västerbotten redovisar ett sämre resultat.

Villapriserna i Sandviken ökade dock det senaste året med 7 % – i Gävle med 4 %. För övriga kommuner i Gävleborg har antalet sålda objekt varit för få för att någon tillförlitlig statistik ska kunna redovisas.

När det gäller priser på fritidshus har det gått riktigt trögt det senaste året. Proserna i Gävleborg har sjunkit med 3 %, vilket placerar länet i botten bland alla län. Endast Värmland har en sämre utveckling.

I Gävle sjönk priserna på fritidshus under året med 11 % – i Hudiksvall med 7 %.

I landet som helhet ökade priserna på fritidshus med 2 %.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.