Foto: Börje Hols/SVT

Efter kritiken – nu backar Dalatrafik

Uppdaterad
Publicerad

Efter kritiken mot att skolbarn tvingas ut på vägen för att gå på och av bussen backar Dalatrafik från sin nya turlista.

Dalatrafiks nya turlista som började gälla på måndagen har mötts av skarp kritik. För skolbarnen i byarna Danholn och Karlsbyheden innebär den nya turlistan att bussarna inte längre kör in i byarna utan att barnen istället stiga av vid busshållplatser ute på den ofta hårt trafikerade vägen.

Men nu backar Dalatrafik. Enligt uppgifter till SVT Gävledala på måndagskvällen så kommer bussen att gå in i byarna Danholn, Blixbo och Karlsbyheden redan från tisdagsmorgonen.

Dalarna – Dalatrafik

Det gäller en av morgonturerna, enligt uppgift, och inte alla turer förbi de berörda byarna.

Många föräldrar har reagerat under måndagen på att deras barn utsätts för farliga trafiksituationer när de ska ta bussen.

– Flera föräldrar överväger att nu hålla sina barn hemma från skolan tills det blir en förändring, sa rektorn vid Svärdsjöskolan, Pelle Bergqvist, till Gävledala under måndagen.

Den nya lösningen, där bussarna kommer att gå in i byarna, ska vara en lösning som ska gälla tills hållplatserna invid länsvägen förbättrats.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Dalarna – Dalatrafik

Mer i ämnet