Elev byter skola efter lärarhot

Uppdaterad
Publicerad

Den 18-årige gymnasieelev som riktade en soft air gun mot en lärare på en gymnasieskola i Gävle, slutar nu på skolan.

Eleven stängdes av för två veckor sedan och enligt biträdande rektor på skolan, Patrik Lind, så kommer eleven att läsa klart gymnasiet men på en annan skola.

– Lösningen är den bästa tänkbara för eleven, säger Patrik Lind, och tillägger att både eleven och den drabbade läraren fortfararande mår dåligt av händelsen.

– Nu får eleven en gymnasieexamen ändå vilket är målet, säger biträdande rektor Patrik Lind.

Händelsen är också polisanmäld, och den förundersökningen är inte klar.

Enligt anmälan till arbetsmiljöverket så tog eleven upp ett föremål som såg ut som en pistol, ur sin datorväska. Eleven riktade vapnet ståendes mot läraren, som satt på en stol. Sedan sänkte eleven vapnet och visade läraren magasinet som bestod av två vita kulor och sa att det är ett skämt. Inget verbalt hot ska uttalats vid tillfället, enligt en källa som Gävledala talat med.

Läraren chockas svårt av händelsen och upplevde det som ett allvarligt hot. Eleven stängdes av omedelbart en vecka, som lagen tillåter. Enligt en ansvarig på kommunen så hade eleven inte uppträtt hotfullt eller bråkigt tidigare.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.